Досить багато часу ми проводимо на кухні, тому дуже важливо правильно вибрати матеріал, який буде і гарний і міцний одночасно. Міцність тут важлива унаслідок того, що через парів і вологи, облицювальний матеріал швидко приходить в непридатність, а якщо додати сюди ще й масла, то далі можна і не продовжувати.
У більшості випадків, використовують ламінат (ламінований паркет), або керамічну плитку. Можна зустріти і суміщення цих матеріалів.
До позитивних якостей ламінату відносяться його довговічність, він не псується при дії вологи, при попаданні різних речовин хімічного вмісту, сонячних променів і навіть тліючої сигарети. При всьому цьому, ви використовуєте досить красивий матеріал, який виглядає як дерево, за прийнятні гроші.
Перевагою кахельного статі є легкість відходу. Його дуже легко мити, але ось тут переваги закінчилися. Плитка кахлю дуже тендітна і якщо впаде щось важке, вона може легко розколотися, а це додаткові, як грошові, так і фізичні затрати. У такому ж вигляді не залишити. Не слід забувати і про те, що кахельну підлогу досить холодний, а його утеплення, водне або електричне, так само веде до додаткових витрат. І найнеприємніший момент, при попаданні на нього рідини, кахель стає дуже слизьким. Наслідки цього зрозумілі.
Зовсім недавно стали комбінувати кахель і ламінат. Основний простір покрито ламінатом, а робочі зони викладають кахлем. Красиво, економічно і прослужить набагато довше.
Якості, важливі для підлоги на кухні:
бути зносостійким і відображати різні механічні дії, наприклад удари; мати високу теплоізоляцію, низький ступінь пилоутворення і бути теплим для ніг; мати неслизьку поверхню, легко приводиться в порядок, економічність, і не вимагає особливих енерговитрат.
zhaluzi-germes.com.ua
|